Norwegian (Bokmål)

Sports

running header
Del  

Hydromassasje som et komplement innen sportsaktiviteter

Sports I løpet av de siste årene har mange sportsklubber på høyere nivå foreslått for sine sportsutøvere å redusere trøttheten med hydroterapi eller sauna. Disse praksisene ser ut til å virke etter en tung treningsøkt og etter kamper, for å fremskynde full gjenvinning av muskelaktivitet. Grunnen ligger i det faktum at vannet har fysiske egenskaper som gjør det til et nyttig instrument for å påføre kroppen termiske stimulanser. Dessuten er det, med egnede vannstråler i karet som er tilpasset menneskets morfologi, mulig å utøve en serie med veltilpasset trykk slik ta væskene i huden og underhuden flyttes fra ytterdelene av kroppen til dens sentrum. På denne måten ser det ut til at væskeansamlingen som vises under huden og spesielt i musklene etter en tung trening kan fordrives hurtigere, med den fordelen at idrettsutøveren henter seg inn fortere. Denne muligheten tenkes å gjelde, men er ennå ikke bekreftet, også for den melkesyren som samler seg opp umiddelbart etter en intens trening av muskelen. Med lignende motivasjoner som dog ennå ikke er bevist på vitenskapelig grunnlag, men med objektive fordeler, bruker man også vekslende varme og kalde bad, med utspring i den logikken at det å veksle mellom åreutvidelse i huden og musklene (varme bad) og åresammentrekning (kalde bad) medfører at blodet føres bort fra huden og fra muskelen (det perifære skallet) mot kroppens dyptliggende deler (den sentrale kjernen), med en tenkt hurtigere fjerning av muskelens metabolske produkter mot de andre vevene som skal ta seg av å "avfallsbehandle" disse (andre muskler, leveren, osv.). Etter en endt, slitsom dag vil nedsenking i varmt vann i noen minutter medføre store mentale og fysiske fordeler for alle, uavhengig av hvilken sport og hva slags trening de bedriver, grunnet de kjente og garanterte avslappende virkningene av det varme vannet (rundt 34-37 °C), som blant annet fremmer søvn hos barn og nyfødte.

Sauna, hjelperen innen sportSom for hydromassasjen, foreslås også sauna i den senere tid for sportsutøverne av mange sportsklubber som en effektiv løsning for å lindre muskeltretthet. Rommet fullt av vanndamp gjør det faktisk mulig å påføre kroppen egnede termiske stimuli som medfører en betydelig rensende effekt av avfallsstoffer for muskelen.

Dessuten vil bruken i nedtrappingsfasen utnytte saunaens evne til å fungere som muskelavslappende samt til å øke bindevevets, senene og leddenes elastiske egenskaper.

Spa Jacuzzi>
Hot Tub
Bad Jacuzzi>
Bathroom
Finn din Jacuzzi-forhandler>