Norwegian (Bokmål)

Velvære

wellness header
Del  

Velvære er resultatet av en livsstil som innbefatter forskjellige komponenter, der de grunnleggende er: mental ro, korrekt næring, passende fysisk aktivitet. Her innunder hører også vannet til. Blant nyttefeltene dets er det nemlig ikke kun det mest opplagte, det vil si føde og hygiene, men også kurbad, hydroterapi og thalassoterapi. Det dreier seg om naturlige remedier som egner seg både for kropp og sinn, gitt til oss av naturen og brukt av mennesket siden alltid, på alle breddegrader og i enhver kultur. Man må jo ikke glemme at kurbad, hydroterapi og thalassoterapi ikke bare er de mest antikke helbredelsesformer i vestlig tradisjonell medisin, men minnes at de fortsatt brukes med ypperlig virkning i behandlingen av samtidsmenneskets helseproblemer.

Kurbad utnytter mineralsk vanns helende evner der dette vannet strømmer naturlig ut fra terrenget, ved forskjellige temperaturer. Vannet kan drikkes, eller brukes til bading, inhalasjoner, vanning, leire. Man kan dessuten dra fordel av de naturlige grottenes helbredende egenskaper.

wellness

Hydroterapi spesielt benytter seg av dusjer og bad, komplett eller delvis, for å varme opp eller kjøle ned kroppen, sant svamper og kompresser, varme og kalde. Hydroterapi kan utføres med kildevann, men ikke nødvendigvis: virkningsprinsippet hviler nemlig ikke så mye på vannets kvalitet men på dets temperatur. Formålets dets er å vekke kroppens naturlige evne til å hele seg selv ved hjelp av temperaturforskjellen som forårsakes av varmt og kaldt vann. Noen ganger benyttes andre stoffer som leire, linfrø eller høy blandet i vannet.Thalassoterapi derimot bruker de elementene med helsebringende effekter for mennesket, effekter som kommer fra klimaet og havmiljøet, det vil si soling og bading, sandbading, leire, algeomslag og naturlig aerosol som produseres av bølgenes bevegelser og/eller av luftmassene som er fulle av jod. Det dreier seg om helt naturlige remedier, som tilbys av kurbad og thalassoterapisentra.“I vannet ligger helbredelsen”, sa presten Sebastian Kneipp på andre halvdel av attenhundretallet, og la dermed grunnlaget for den moderne hydroterapien: en behandlingsmetode basert på de tallrike bruksmåtene til vannet. Delvise og totale dusjer, kalde og varme bad eller dampbad, svamp, spaserturer med bare føtter (i egnede kar eller i sjøvann eller i elver). Dette er hovedanvendelsene til hydroterapien, som allerede ble brukt i antikkens tid. Den termiske stimulansen er hovedfaktoren innen hydroterapi, som vi allerede har nevnt: etter en første reaksjon, som skjer ved hudnivå, følger en annen som når det innvendige kroppsvevet, koblet til overflatene via nerveveiene. Ved å virke på den lokale konsentrasjonen av blod, klarer man å sette den delen av kroppen som skal behandles, i balanse.

Kneipp visste å forene hydroterapien med bruk av medisinske planter, både som uttrekk (altså innvortes bruk) og tilført badevannet eller omslagene (utvortes bruk), og dermed skapes en komplett og effektiv behandlingsmetode. Det dreier seg om en naturlig prosess, som stimulerer helbredelsesevnene hvert individ allerede besitter, for å aktivere disse evnene og gjenopprette helsetilstanden.

Spa Jacuzzi>
Hot Tub
Bad Jacuzzi>
Bathroom
Finn din Jacuzzi-forhandler>